Teázz a Nagyi Kertjében a Balatonnál!

Nehéz a Balaton-parton innen és túl olyan lélekmelengető hangulatú, bájos teaház találni, mint a Sajkodról Aszófőre költözött Nagyi Kertje. Virágos terítők, házi sütemények, egy terasz és saját teakeverékek elképesztő választékban. Nagyobb társasággal, gyerekkel és kutyával – itt mindenkit a Nagyi ellenállhatatlan vendégszeretetével várnak.

 

Vörös rózsa gyümölcsökkel

Az erőteljes feketétől a különleges fehérig, a vöröstől a gyümölcsig mindenféle tea felsorakozik az itallapon, bizonyos speciális kompozíciók esetén egyedi fantázianévvel, de mindig alapos és érzékletes leírással. Azt hinnénk, ez utóbbi megkönnyíti a dolgunkat, de ha igazán nagy tearajongók vagyunk, akkor kétségtelen, hogy csak a dötésképtelenséget fogja fokozni:

annyiféle ízzel, aromával, árnyalattal kecsegtet a Nagyi Kertjének tea-lajstroma, hogy néha még azt is nehéz eldönteni, milyen vonalon induljunk el.

Narancsos csokoládétorta // Kép: Kalandjáró

S bár kétségkívül a teák jelentik a fő attrakciót, nem érdemes kihagynunk a helyben sült finomságokat sem, amelyek sűrű, gazdag íze, házias hangulata képzeletben azonnal a saját nagymamánk nyári konyhájába röpít, ahol éveken át üldögéltünk a sámlin, miközben ő gyúrta, dagasztotta, szaggatta, keverte és sütötte legfőbb kívánságainkat. Aszófőn is minden ebben a szellemben készül, felesleges flancolás helyett a hely hangulata és a vendéglátók szeretetteljes attitűdje kerül bele a tésztába,

hogy életre hívja az emblematikus meggyes-marcipános lepényt, a gesztenyés mascarpone tortát, a tiroli kalácsot vagy az omlós házi kekszeket. Csupa olyan tartalmas, anyagerős süteményt, amely egy egész csésze tea mellett is végig kitart.

A Teaház belülről // Kép: Kalandjáró

Levendulamezők illata vidéki hangulatban

A Ház levendulával ízesített, saját teakeverékei mellett van mégvalami, amit a Nagyi Kertjén kívül sehol sem találunk meg: az autentikus, szeretnivaló vidéki bájt, hangulatot és odafordulást, amely ezt is kis családi vállalkozást jellemzi. Ebből a vendégszeretetből adódik, hogy újra meg újra betérünk ide – akkor is, ha kisgyerekekkel vagyunk, vagy ha éppen sokan vagyunk, de még akkor is, ha a kutyát nem akarjuk otthonhagyni.

Ez az a hely, ahol mindig, mindenkit őszinte örömmel, szívesen látnak, ahol kényelmesen elférünk, s egycsapásra megteremtődik az otthon fesztelen, barátságos légköre.

A belső terekben használt sok fa, a kandalló látványa hozzásegít a meleg, vendégváró hangulathoz, s mivel itt csaknem minden – beleértve a berendezés nagyrészét – a tulajdonosok keze munkája, vagy régi családi ereklye, a Nagyi Kertje Teaház minden apró szegletébe beleivódott a tulajdonosok odaadása és derűje. Ezt a hatást nem lehet reprodukálni, laboratóriumban összeállítani vagy katalógusból rendelni, ez sok áldozatos munkával és őszinte lelkesedésből építhető fel.

Ezt ne hagyd ki: a meggyes-marcipános lepényt természetesen, és soha máshol nem ittunk ilyen finom chai teát


 

Nagyi Kertje Teaház

Aszófő, Remete u. 2.

www.nagyikertjeteahaz.hu

Facebook

Nyitva tartás: hétfő-vasárnap: 10:00-20:00

gasztro
tea
terasz
desszert
szállás
családi
bababarát
Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.