Sarok Kávézó Hévíz: ahol az utak összefutnak

Van Hévíz városában egy cseppnyi kis kávézó egy eldugott, ám annál cukibb kerthelyiséggel. Télen-nyáron kötelező kör a nemrég megnyitott, vadonatúj Sarkocska a termálvizek hazai fővárosában. Belestünk a Sarok Kávézóba!

 

Ilyen helyekből még sokat!

Hévízről már több ízben ejtettünk szót, és egyáltalán nem véletlenül imádjuk: a termáltó évmilliók természeti kincseivel testet és lelket egyaránt gyógyít, a szezon ráadásul egész évben tart, ennek köszönhetően tehát ide bármikor és mindig érdemes ellátogatni. Amennyire a hévízi tó vonzza magához a messzi tájakról (is) zarándoklókat, annyira lassan differenciálódik a termálvízen túli világ szolgáltatóipara. Hévízen szálloda követ szállodát, gyógyászati szolgáltatás pénzváltót, de az igazán trendérzékeny, kellemes gasztrohelyeknek még bőven jut hely a városban.

Limonádé a Sarokban // Kép: Kalandjáró

A Macchiato Caffe-t már bemutattuk a Kalandjárón, mint a helyi gasztronómiai újhullámban élen járó első fecskét, most pedig örömmel mutathatunk be egy újabb szép reményű egységet! Ha kellemes, fákkal körülvett, zöld környezetben dobnánk be egy teát-kávét, akkor csodajó választás lesz a bájos kis sarokkávézó.

Minden igénynek

Picit franciás, picit olaszos, picit helyi jellegzetességekkel van megáldva, és úgy összességében utánozhatatlanul egyedi. Ez mondható el röviden a Sarok Kávézó Hévízről.

A hátsó, aprócska, ám annál hangulatosabb kert még a hidegebb időben is vonzó opció lehet, olyannyira rabul ejtő az atmoszférája, ahogy az éles szöget bezáró két utca – és jelentős szintkülönbség – találkozásánál egy mini édent teremtettek. Az egyedülálló hangulat mellé persze azért jóféle ellátmány is jár, hiszen egy kávézó-borbár – akárhol helyezkedjék is el – enélkül félkarú óriás lenne csupán.

Hangulat a Sarokban // Kép: Kalandjáró

Ami tehát a kínálatot illeti, napközben házias kekszek és igazán minőségi sütik kísérhetik a forró kávékülönlegességeket, de egy gyors uzsonnáért is érdemes erre kanyarodni: a helyben sütött lepények többféle töltelékkel kérhetők, ottjártunkkor ráadásul egy pazar libasonka-tállal is előrukkoltak.

A híres lepény // Kép: Kalandjáró

Esti átalakulás

Estére viszont takarékra veszik a kávékészítést, s helyette stabil borválasztékkal és pálinkákkal, sőt csapolt sörrel is erősítenek, s mellé olyan snackaket kínálnak, amivel gördülékenyen eltölthetünk egy egész estét. A hely szerencsére nem személytelenül óriási, így az esti órákban még egy baráti társasággal is bátran célba vehetjük a Sarok Kávézót, mert kényelmesen el fogunk férni. innentől pedig a hangulat már igazán csak rajtunk múlik…

Ezt ne hagyd ki: még limonádéban is tudnak újat és szellemeset mutatni, na meg persze a libasonka is kötelező…

gasztro
kávé
desszert
terasz
bor

 

 

 


 

Sarok Kávézó Hévíz

Hévíz, Park u. 8.

Facebook

Nyitva tartás: hétfő-szombat: 11:00-23:00


Kapcsolódó cikkek:

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.