No Sugar Café: nem keserű, nem kell cukor!

A kávézás újhulláma már nemcsak a Balaton partjait mossa, hanem lassanként behálózza az egész országot! Mutatunk egy újabb versenyzőt a nyugati régióból, zalából: itt a No Sugar Café!

 

Specialty kávé szerte az országban?

Mi, a Kalandjárónál lelkes hívei vagyunk a megújuló kávéhagyománynak, amelyet Magyarországon az elmúlt tíz évben tapasztalhattunk. Budapesti valódi specialty kávénagyhatalommá vált a kétezres évek eleje óta, lépten-nyomon nyitnak a belvárosban – s lassan terjeszkedve a külső kerületekben is fokról fokra – az olyan, jellemzően minimál stílben megfogalmazott kávézók, amelyek kifejezetten a fekete nedűre helyezik a hangsúlyt és áldozzák oda neki a szakértelmet. A kávé most már többet jelent, mint rengeteg fürdőhabszerűre felfújt tejbe belefojtani a sötét löttyöt, csak mert a krémes mellé dukál valami, amit el lehet kortyolgatni.

A kávé egy önálló univerzium, amelynek megvannak a maga szakavatott űttörői is.

No Sugar portál // Kép: Kalandjáró

A kávézás igazi élvezete

S nem csak a slow life jegyében, az ízélményt teljes mértékben kiélvezve, az “itt és most” pillanatában tudatosan megmártózva történő kávéfogyasztást éltetjük ezzel a trenddel, hanem egyfelől a minőség növekedését – a farmszelektált, gondos munkával a legjobbra törekvő előállítási folyamatoknak köszönhetően -, valamint a fair trade jelleget is mindig fontosnak tartjuk hangsúlyozni: ezekbe a kávézókba jellemzően olyan prémium kávébabok érkeznek, amelyek méltányos kereskedelem során kerültek a pörkölőkhöz, amely tisztességes bérhez jutattja a termelőket.

A dizájnos berendezés harmóniában áll a kínált minőséggel // Kép: Kalandjáró

Több, mint kávézó: bár és bisztró

Nagy örömünkre már Zala megye egyik turisztikailag kiemelt településén, Zalakaroson is találkoztunk virtigli specialty kávézóval, amely ráadásul nem elégszik meg azzal, hogy minőségi kávéitalokat terítsen a nyugati határszélen, hanem eggyel tovább lépve remek bárételeket és alkoholos italokat is beemelt a kínálatba.

Az espresso macchiato // Kép: Kalandjáró

A No Sugarban szemlátomást nagyon ügyeltek arra, hogy olyan miliőt alakítsanak ki, amely felvenné a versenyt akármelyik újhullámos hellyel, bárhova bökjünk is a térképen. No persze mit ér a kortárs trendeknek aprólékosan megfelelő, dizájnos kivitelő belsőtér – ó, azok az ipari lámpák, a pajtaajtó! -, ha a beltartalomba hiba csúszik.

Itt azonban erről szó sincs. A kávé mellé az országszerte áhítatos suttogással emlegetett Mónisütik sorakoztak a pultban, a nyári beköszöntével fagyit is mérnek, konyhájuk pedig tökéletesen hozza a laza kerti partik hangulatát és a bar foodok királyát, a szaftos burgereket és a pulled pork szendvicset.

Aperol Spritz a No Sugarben // Kép: Kalandjáró

A koktélok minőségi alapanyagokból készülnek és nagyon mutatósak is. A No Sugarnél nincs coolabb hely Zalakaroson, akár egy jó kávét innál, akár beneveznél valami fajsúlyosabbra estére!

No Sugar Café & Bar

Zalakaros, Szőlő u. 2.

Facebook

Nyitva tartás: hétfő-vasárnap: 8:00-23:00

gasztro
specialty
desszert
terasz
koktél

 

 

 


Kapcsolódó cikkek:

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.