Macchiato Caffe: Hévíz gasztronómiai szívcsakrájában jártunk

Nem túlzás állítani: a Macchiato Caffe gasztronómiai szempontból Hévíz lüktető szíve, egyben az új trendeket hirdető első fecske a máskülönben világhírű fürdővárosban. Nyugat-Magyarországi barangolásunk során nem hagyhattuk ki a természetes termáltaváról messze földön híres települést sem, hogy alaposan górcső alá vegyük a helyi gasztronómiát!

 

Tagadhatatlan, hogy Hévízben óriási potenciál rejlik: Európa-szerte felkerekednek a gyógyüdülésre vágyók, hogy eljussanak a Föld bolygó egyik legjelentősebb termálkincséhez – ennek megfelelően a turizmus egész évben rendkívül élénk, komplex szolgáltatásokat kínáló szállodák garmadája tűnt fel gyakorilatilag a semmiből az elmúlt tíz-tizenöt évben. Ezzel együtt az újhullámos multikulturális közönségre építő városként Hévízre igencsak référne egy komplex városfejlesztési és gasztronómiai újrainstallálás. A már most közvetlenül tapasztalható jelek szerencsére biztatóak: a városvezetés nagyszabású felújításokat végez a belvárosban, s persze itt van fő fókuszunk, a Macchiato is.

Prémium olasz sonkák a Macchiatóban // Kép: Kalandjáró

Egy kávézó a minőség útján

A Macchiato Caffe először kicsiny kávézóként nyitott meg 2004-ben, az új idők új szelei iránt fogékony vezetőség viszont azóta folyamatosan gyúrta-alakította a helyet annak érdekében, hogy az elérje a mai formáját. Idén tavasszal teljeskörű felújításon esett át, ez a nagyszabású rebranding pedig híven tükrözi a belefektetett energiát, amely szemlátomást nagyon jót tett a helynek. A vadonatúj burkolatok, bárpult és bútorok egy kiérlelt, modern és ütős belső designná állnak össze. A gondosan kivitelezett külcsínhez pedig minőségi belbecs társult: prémium kategóriás termékekkel és a környéken teljesen egyedi, kivételes kínálattal kecsegtet a Macchiato, amely

igényes sütiző-kávézóból estére hangulatos borbárrá alakul át.

 

Süteménymámor a Macchiatóban // Kép: Kalandjáró

Karádi Szabolcs lelkesen mesélt nekünk a kínálatot formáló koncepcióról: “Aki járt már Olaszországban, szinte biztos, hogy kóstolta már az olaszok egyik ikonikus ételét, a PIATTI DI PROSCIUTTO-t, vagyis az olasz sonkatálat! Kézzel lehelet vékonyra szelt illatos sonkaszeletek, ínycsiklandó olasz sajtok, rukkola, füge vagy birslekvár és egy kis olivaolaj… Ez maga a dolce vita érzés.

Mostantól a Macchiatóban is részese lehet bárki az olasz hangulatnak, hiszen a korábbi kínáltunk eredeti olasz sonka- és sajttálakkal bővült!

A világ két egyik legfinomabb és legelismertebb sonkája közül választhat az, aki sonkatálat rendel. A Prosciutto di San Daniele sonkát – mely egy 13 hónapig, hegyi, száraz levegőn érlelt, erőteljes ízű toszkán sonka, egyenesen Toscana-ból a 11 San Daniele-i őstermelő egyikétől vásároljuk, és hozzuk el Hévízre!”

Olasz sonkatál baráti beszélgetésekhez // Kép: Kalandjáró

Olaszos vibe Hévízen

Aki azonban a nagy klasszikusra, a pármai sonkára vágyik, ugyancsak megkaphatja egy tökéletesen kivitelezett, nagyobb baráti társasággal is megosztható, esti borozás mellé megálmodott tálon. A sonka mellé ugyancsak olasz sajtokat válogattak össze, a toszkán Pecorino, az észak-olasz Asiago, és Montasio, no és a Parmigiano-Reggiano mellé füge- és birslekvál, kapribogyó és olíva ad tökéletesen balanszírozott kiegészítést. Ha még fér belénk bármi, háromféle kenyérből is választhatunk, a saját sörkovásszal készült, frissen sült, házikenyér például kivételes igényességről ad tanúbizonyságot. Ilyen étkek mellé már igen komoly borfelhozatalra számítunk – a Macchiato pedig nem okoz csalódást: remek tételeket találunk a borhűtőben, ha a borkóstolós esték klasszikus és megunhatatlan élményére vágyunk. Ha valakinek a vérmérséklete viszont valami lendületesebbet kíván, az minőségi pálinkák és szakszerűen elkészített koktélok közül válogathat.

Érlelt olasz sajtok borkóstolóhoz // Kép: Kalandjáró

A reggeli espressótól az esti borbárig

A főműsoridős esti bárhangulat előtt azonban a Macchato remekül működik virtigli olaszos hangulatú kávézóként is, nem véletlen, hogy kifejezetten nagy hangsúlyt fektetnek a kávékülönlegességekre és a nagyrészt olasz alapanyagokból, a firenzei Alessandro Noferini mestercukrász receptjei alapján készülő süteményekre is.

Már önmagában az is öröm, hogy végignézzük a vitrinben az órási, csodásan megkomponált tortácskákat és a profin kivitelezett klasszikusokat, mint a panna cotta, a cannoli, a profiterol vagy a Lamponosa.

Imádjuk a Macchiato kérlelhetetlen minőségigényét és a bátorságot, amivel megkavarták a nagyhírű fürdőváros gasztronómiai állóvizét ezzel a minden részletében precízen összeállított, kiemelkedő gasztroélményt kínáló hellyel. Cseppet sem túlzás állítani, hogy a Macchiato Hévízen kötelező kör.

Macchiato Caffe

8380 Hévíz, Széchenyi u. 7.

www.macchiato.hu

Facebook

Nyitva tartás: hétfő-vasárnap: 8:00-23:00


kávé
desszert
terasz
bisztró
koktél

 

 

 


Kapcsolódó cikkek:
Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.