Kávébajusz: dübörög a minőségi kávé forradalma már Győrött is

Keresztül-kasul járjuk az országot, nagy kávérajongókként pedig folyamatosan a szánkban érezzük azokat a friss, citrusos, üde aromákat, amelyekre az újhullámos kávézás szoktatott rá bennünket a maga gondosan válogatott, minőségi alapanyagával és a profi elkészítési eljárásokkal. Hatalmas örömöt jelent, hogy immár korántsem kell Budapest belvárosában hagynunk ezeket az élményeket, ha útra kelünk a magyar vidéken!

 

Győr első specialty kávézója

Lassanként minden régióban jut egy-egy speciality kávézó a kifinomult kávézás iránt érdeklődőknek, akik számára a “kis fekete” több mint puszta napindító-álomelverő eszköz, sokkal inkább valamiféle rituálé, ízharmónia és gasztromélmény. A Balaton-partján éppúgy találunk remek kávét, mint a fürdőváros Zalakaroson, a nyugati határszélnél.

Hangulat a Kávébajuszban // Kép: Kalandjáró

S mivel a közönség egyre nyitottabb az újdonságokra, a különleges élményekre, s hajlandóak vagyunk mindinkább újragondolni hagyományos kávézási szokásainkat egy-egy kaland kedvéért, a vendéglátós szakma is egyre szívesebben merészkedik erre a néhány éve még itthon alig-alig ismert területre.

A nyitás iránti lelkesedésről és a műértő közönség szinte instant megjelenéséről számolt be nekünk a csodálatos Győr történelmi belvárosában található Kávébajusz baristája is, aki professzionális géppel és nagy szakértelemmel főzi a Casino Mocca pörkölőjéből származó, folyamatosan változó kínálatban érkező, prémium kávészemeket.

Gasztro-érzékenyítés á lá Kávébajusz // Kép: Kalandjáró

Filterkávé minden mennyiségben

A műfaj klasszikusának számító La Marzocco presszógép mellett szépen sorakoznak a polcon az alternatív filterkávé-készítő eszközök is, találunk V60-t, Aeropresst és Moccamastert is a felhozatalban, úgyhogy aki nem kívánja mindenáron tejbe folytani a kávéját, az bátran bízza magát a Kávébajusz baristáira és engedje elkalauzolni magát egy különleges, itthon még kevéssé ismert világba!

Egy csésze tökély // Kép: Kalandjáró

kávé mellé reggeli is dukál

A Kávébajusz kiválóan működik reggelizőhelyként is, a szendvicsek és péksütemények tekintetében sem kötöttek kompromisszumot:

egyes alapanyagok a Marmorstein üzeméből érkeznek, ugyancsak valódi kovásszal készülő péksüteményeik pedig a nagy klasszikusok mezőnyében futnak – kakaóscsiga, croissant és túrós batyu -,

de annyi bizonyos, hogy igen nehéz lesz versenytársat találniuk Győr városában.

Nagy örömmel hallottunk, hogy noha még mindössze néhány hete, június közepe óta vannak nyitva, máris egyre bővülő törzsközönségük van, akik – ha egyszer rákaptak a jóra – hűségesen járnak vissza. Nem csoda: Győr első specailty kávézója példásan mondja fel a leckét, mindenből a legjobbat hozza, a hangulat pedig laza és végtelenül barátságos. Ó, igen, és a remek elhelyezkedés sem utolsó szempont!

 

Kávébajusz

9021 Győr, Bécsi kapu tér 4

www.kavebajusz.hu

Facebook

Nyitva tartás: hétfő-péntek: 7.30-18.00, szombat: 9.00-18.00, vasárnap: 9.00-17.00

 

gasztro
specialty
tea
reggeli
terasz
szendvics

 

 


 

Kapcsolódó cikkek:

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.