Ismét vár Buda egyik leghangulatosabb terasza! – újranyitott a Café Flore matin et soir

Annak idején, amikor az indulásunkkor Budapest elbújós “menedékeit” kerestük, ahol egy kávé erejére kiléphetünk a megszokott világunkból és átadhatjuk magunkat egy másik, idilli atmoszférának, már az összeállítás tervezésekor tudtuk, hogy a Café Flore matin et soir közöttük lesz.

 

Egy kis francia a szívünk közepéből

Az I. kerület aljában, a környékbeliek által méltán körülrajongott Hattyú utca egy kis “kiöblösödésében” semmihez sem fogható hangulatú terasz kínálja magát. A hely adottságai zseniálisak: része is az utcának, annak képének, atmoszférájának, köríves, magába záródó formája és az utcaszinttől elemelt magassága viszont le is határolja a szűk környezetről.

A csoda kis terasz // Kép: Kalandjáró

A városnak erre a bár zsebkendőnyi, mégis nagyon különleges pontjára álmodta meg Tóth Flóra Emese tulajdonos a párizsi kis patisserie-k hangulatában fogant kávézóját ide, nekünk, Buda szívébe. A menta- és krémszínbe burkolt, sikkes kávézó sikerének titka a lelkes és őszinte rajongás a francia gasztronómia iránt, no meg a zseniális koncepció volt, ami a reggeli órákban a kiváló croque mademoiselle-ről elhíresült reggelizőhelyből estére üde hangulatú, kellemes teraszon borozós hellyé alakult át minden nap. A környékbeliek – és nem kevésbé Budapest frankománjai – pedig imádták a helyet, gyorsan kialakult lelkes törzsközönsége is.

Flóra és Nóri, a szupercsapat // Kép: Kalandjáró

A confiserie-kistestvér

Ennek ellenére a szomszédban megnyílt confiserie butiknak, a Les Cadeaux de Flore-nak a munkálatai miatt hosszú hónapokon át kellett nélkülöznünk a Café Flore-t – nem jutott kapacitás a két üzlet párhuzamos vezetésére. Most azonban a kávézó életében egy új fejezet kezdődött: Királyi-Papp Nóra érkezett a csapatba, s ahogy jött, azzal a lendülettel vette át a kávézó vezetését, hogy saját ízlése és lelkesedése szerint formálja tovább – Flórának teljes mértékben “átadván” a süteményes-desszertes vonalat.

Az elbűvölő, zsebkendőnyi belső tér // Kép: Kalandjáró

Nóra ellenállhatatlan lelkesedéssel és energiával dolgozott az utóbbi időben a kávézó újranyitásához szükséges előkészületeken.

“Nálam sosem néz ki két tányér egyformán. Mindig egy kicsit más, egy kicsit új, egy kicsit a hangulatunk, kedvünk szerinti” – meséli sugárzó arccal Nóra a koncepciót, amely ennél barátságosabb és vendégvonzóbb nem is lehetne.

A reggeli-brunch étlapot egy kissé átgyúrta-átdolgozta, sőt néhány egészen különleges franciás fogást is beemelt a választékba – izgatottan várjuk, hogyan fogadja majd a Café Flore közönsége az éti csigát!

Finomságok a szomszédos boutique-ból // Kép: Kalandjáró

A szombatra szervezett nyitónapon már rengetegen ücsörögtek a teraszon, fogytak a reggelik, a créme brulee-k, a tarte tatin-ek és az ünnepi koccintáshoz felszolgált pohár pezsgők.

Még sok ilyen pezsgős pillanatot a Cafe Flore Matin et Soir-nak – és nemsokára mi is visszanézünk!

reggeli
terasz
bisztró
bor
kávé

 

 

 


Café Flore matin et soir

1015 Budapest, Hattyú utca 2.

www.cafeflore.blog.hu

Facebook

Nyitva tartás: hétfő: ZÁRVA, kedd-szombat: 9:00-21:00, vasárnap: 11.00-15.00


Kapcsolódó cikkek:

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.