Annak idején, amikor az indulásunkkor Budapest elbújós “menedékeit” kerestük, ahol egy kávé erejére kiléphetünk a megszokott világunkból és átadhatjuk magunkat egy másik, idilli atmoszférának, már az összeállítás tervezésekor tudtuk, hogy a Café Flore matin et soir közöttük lesz.
Egy kis francia a szívünk közepéből
Az I. kerület aljában, a környékbeliek által méltán körülrajongott Hattyú utca egy kis “kiöblösödésében” semmihez sem fogható hangulatú terasz kínálja magát. A hely adottságai zseniálisak: része is az utcának, annak képének, atmoszférájának, köríves, magába záródó formája és az utcaszinttől elemelt magassága viszont le is határolja a szűk környezetről.

A városnak erre a bár zsebkendőnyi, mégis nagyon különleges pontjára álmodta meg Tóth Flóra Emese tulajdonos a párizsi kis patisserie-k hangulatában fogant kávézóját ide, nekünk, Buda szívébe. A menta- és krémszínbe burkolt, sikkes kávézó sikerének titka a lelkes és őszinte rajongás a francia gasztronómia iránt, no meg a zseniális koncepció volt, ami a reggeli órákban a kiváló croque mademoiselle-ről elhíresült reggelizőhelyből estére üde hangulatú, kellemes teraszon borozós hellyé alakult át minden nap. A környékbeliek – és nem kevésbé Budapest frankománjai – pedig imádták a helyet, gyorsan kialakult lelkes törzsközönsége is.

A confiserie-kistestvér
Ennek ellenére a szomszédban megnyílt confiserie butiknak, a Les Cadeaux de Flore-nak a munkálatai miatt hosszú hónapokon át kellett nélkülöznünk a Café Flore-t – nem jutott kapacitás a két üzlet párhuzamos vezetésére. Most azonban a kávézó életében egy új fejezet kezdődött: Királyi-Papp Nóra érkezett a csapatba, s ahogy jött, azzal a lendülettel vette át a kávézó vezetését, hogy saját ízlése és lelkesedése szerint formálja tovább – Flórának teljes mértékben “átadván” a süteményes-desszertes vonalat.

Nóra ellenállhatatlan lelkesedéssel és energiával dolgozott az utóbbi időben a kávézó újranyitásához szükséges előkészületeken.
“Nálam sosem néz ki két tányér egyformán. Mindig egy kicsit más, egy kicsit új, egy kicsit a hangulatunk, kedvünk szerinti” – meséli sugárzó arccal Nóra a koncepciót, amely ennél barátságosabb és vendégvonzóbb nem is lehetne.
A reggeli-brunch étlapot egy kissé átgyúrta-átdolgozta, sőt néhány egészen különleges franciás fogást is beemelt a választékba – izgatottan várjuk, hogyan fogadja majd a Café Flore közönsége az éti csigát!

A szombatra szervezett nyitónapon már rengetegen ücsörögtek a teraszon, fogytak a reggelik, a créme brulee-k, a tarte tatin-ek és az ünnepi koccintáshoz felszolgált pohár pezsgők.
Még sok ilyen pezsgős pillanatot a Cafe Flore Matin et Soir-nak – és nemsokára mi is visszanézünk!





Café Flore matin et soir
Nyitva tartás: hétfő: ZÁRVA, kedd-szombat: 9:00-21:00, vasárnap: 11.00-15.00
Kapcsolódó cikkek:
- Édes, sikkes kis franciák – az ország első confiserie üzlete elbűvölt bennünket!
- mókusch café & deli: hiánypótló kávézó a Széll Kálmán téren
- A tökéletes croissant nyomában