Anyaközpontok sorozat 1: HellóAnyu!

Anyaközpontok sorozatunkban olyan budapesti helyeket mutatunk be, amelyeknek szolgáltatásai nem merülnek ki annyiban, hogy egy-két etetőszékkel, esetleg egy női mosdóban elrejtett pelenkázóval kiérdemelték a bababarát plecsnit. Ezek a kiemelt helyszínek, úgynevezett anyaközpontok ennél sokkal többre vágynak: a kisgyermekes szülők Mekkája akarnak lenni, teljes mértékben úgy alakítva ki a helyet és a szolgáltatásokat is, hogy a gyerekes családok minden speciális igényt kielégítsék. Elsőként a HellóAnyuba nézünk be!

 

Mi fán terem az anyaközpont?

A Kalandjáró indulásakor azt tűztük ki célul, hogy olyan nívós helyeket mutatunk be, ahol az egész család jólérezheti magát. Legyen az étterem, cukrászda, kültéri esemény vagy sportfoglalkozás, a lényeg, hogy egyformán maradandó élményt nyújtson a család minden tagjának. Szerencsére jóformán napról napra bővül azon helyek száma Budapesten, ahol ez a törekvés megvalósul. A HellóAnyu családbarát közösségi tér és kávézó azonban 2015-ös indulásával egy egészen új koncepciót honosított meg Magyarországon: az anyaközpont lényege, hogy a kisgyerekes szülők „kihelyezett nappalija” lehet, ahová nyugodt szívvel térhetünk be bármilyen korú gyermekünkkel, itt gyakorlatilag mindenki más is hozzánk hasonló, velünk egy cipőben járó szülő. A nappali kifejezést pedig komolyan kell vennünk: zsibongó, színes, vidám kavalkád az egész, kedvesen hippi elemekkel és ehhez illő hangulattal. A berendezés koncepciója végtelenül egyszerű volt: semmit ne kelljen óvni, még a legkisebbek se tudjanak semmiben kárt tenni. A székek, asztalok, fotelek és kanapék tehát innen-onnan lettek összegyűjtve, az egyes darabok nem illenek egymáshoz, a bájos szedett-vedettség és a mindent elárasztó játéktömkeleg pedig felszabadítóan hat a szülői idegrendszerre: itt tényleg (majdnem) mindent szabad.

Kép. Hellóanyu

A legkisebbeket hatalmas, puha szivacsmatrac várja a földön babatornázóval, csörgőkkel, a nagyobbaknak mesekönyvek, játékbódé, hintaló és kismotor. Bizony, kismotor, amivel a pult körül lehet körözni, itt a kiszolgáló személyzet minden alkalommal a lába elé néz és fel van készülve rá, hogy miközben kávét vagy ebédet visz ki egy asztalhoz, bármikor a lába alá kerülhet egy négykézláb teperő egyéves.

Kép: HellóAnyu

A hozzátáplálás első pillanatától

A konyha kínálatát is ennek megfelelően alakították ki, a szülők a visszajelzések szerint nagyon élvezik a mindenmentes kínálatot: süteményben, reggeliben és ebédmenüben is utaznak a HellóAnyuban, méghozzá minden elképzelhető ételérzékenységre gondolva. Minőségi, remek alapanyagokkal operáló, rusztikus konyhát visznek, a zöldturmixokat és a házi kevertsüteményeket külön gyönyörűség kipróbálni. A napi ebéd ár-érték arányban olyan remek, hogy számíthatunk rá, déltájban kimondottan megnő a hely forgalma – sokan kimondottan ebédelni jönnek, gyerekkel, vagy akár anélkül is. Gyakorlatilag nincs olyan gyerekétkeztetési kérdés, amit ne tudnának megoldani, mi több, akár már egy hathónapos is válogathatna az opciók között.

A mosdó felszereltsége páratlan: ha valaki akár nem tervezett módon esik be a kisbabájával, itt számíthat rá, hogy egy-egy pelenkát is kap a törlőkendő és krém mellé, ha a szükség úgy hozza, a nagyobbacskáknak pedig saját, méretben éppen megfelelő kismosdó, fellépő, bili és WC-szűkítő is rendelkezésre áll. Itt egy óvodáskorú gyerek, ha már ismeri a terepet, tökéletesen egyedül is elboldogul – épp mint otthon.

Kép: HellóAnyu

Kávézó a fogalommá válás útján

Emeleti különtermek is tartoznak a HellóAnyuhoz, ahol egész héten folyamatosan tartanak foglalkozásokat. Ringató, gyerek- és kismamajóga, zenebölcsi, maszatoló szerepel az állandó kínálatban és folyamatosan hoznak újabb és újabb programokat. Kisbabájukkal otthon lévő szülőknek erősen ajánlott követni a Facebook-oldalukat, mert a HellóAnyuban gondolnak rájuk és az ő társaságigényükre is: rendszeresen tartanak olyan felnőtteknek szóló, gyermeknevelési vagy karrierkérdésekkel foglalkozó tréningeket, tanfolyamokat és beszélgetőköröket, amelyekre az érdeklődők bátran vihetik a legkisebbeket is.

A HellóAnyu 2015-ben ismeretlen terepen vágott neki a működésnek, mára viszont az idő őket igazolta: a működésük stabil, gyakori a teltház, a fővárosi kisgyerekesek körében pedig ez lett A Hely. Vonatkoztatási pont, fix találkahely, a gyerekek kedvence, egy megkerülhetetlen fogalom. Sok ilyen bátor kezdeményezést kívánunk még magunknak!

 

Ezt ne hagyd ki: egy nyugodtan elfogyasztott kávé még egészen kicsi babával is

 

HellóAnyu családbarát közösségi tér és kávézó

1074 Csányi utca 7.

 Nyitva tartás: hétfő-péntek 9:00-19:00, szombat: 10:00-19:00

Facebook: HellóAnyu családbarát közösségi tér és kávézó

 

Hasonlóan izgalmas és sokrétű programmal, sokkal zöldebb környezetben található anyaközpont a Tűsarok és tornacipő stúdió, csekkoljátok róla szóló cikkünket!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.