Felhasználási feltételek

Jogi nyilatkozat

A Kalandjáró portál (http://kalandjaro.hu) böngészésével a felhasználó elfogadja az itt meghatározott jogi nyilatkozatot.

A portálon megjelenített formai és tartalmi elemek, különösen a képi, audiovizuális és szöveges tartalmak, úgy mit cikkek, ajánlók, tudósítások, toplisták, tájékoztatók, vagy bármely más szerzői mű szerzői jogi oltalom alatt áll. Mindennemű jogosulatlan felhasználás jogi eljárást von maga után. Az ingyenesen letölthető tartalmak (pl. e-book) magáncélra szabadon felhasználhatók, ám kereskedelmi forgalomba nem hozhatók.

A portálon megjelenő információk kizárólag tájékoztatás céljából, jóhiszeműséget feltételezve kerülnek publikálásra, céljuk a tájékoztatás, pontosságukért és tartalmukért a portál tulajdonosa felelősséget nem vállal. A feltüntetett információk használatából eredő esetleges károkért, veszteségekért, tévedésekért a portál tulajdonosa felelősséget nem vállal.

 

Felhasználási feltételek

Jelen Felhasználási feltételek a http://www.kalandjaro.hu webcímen elérhető Kalandjáró portál, továbbiakban: Portál (üzemeltető: Schubert Andrásné Dombai Dóra ev., székhely: 1214 Budapest, Rakéta u. 35.) böngészését és a rajta keresztül igénybevett szolgáltatások feltételeit tartalmazzák. A jelen felhasználási feltétel hatálya kiterjed minden felhasználóra, akik a Portál böngészésével tudomásul veszik és elfogadják a felhasználási felétel itt közölt tartalmát.

A Portál tulajdonosa jogosult az itt feltüntetett szabályzatot a hatályos jogszabályokkal összhangban, előzetes figyelmeztetés nélkül, egyoldalúan módosítani. Ezekről a módosításokról a Portál tulajdonosa felhívásban, esetenként a regisztrált felhasználók számára emailben ad tájékoztatást. A Portál további használatával, böngészésével a felhasználó automatikusan elfogadja a változásokat.

  1. Portál szolgáltatása

Portál célja a különböző képi, audiovizuális és szöveges tartalmak, úgy mint cikkek, ajánlók, tudósítások, toplisták, riportok és tájékoztatók publikálása és elérhetővé tétele. A Portál egyedi tartalmai ingyenesen hozzáférhetőek az oldal látogatói számára. A Portál üzemeltetője jogosult bármilyen saját készítésű tartalmat a megjelenést követően módosítani úgy tartalmi mint formai tekintetben.

2. Hírlevél-szolgáltatás, felhasználói tartalmak, kommentelés lehetősége

A hírlevél-szolgáltatás ingyenesen és szabadon elérhető a felhasználók számára. A szolgáltatás a MailChimp hírlevélküldő-rendszeren keresztül történik, melyről a felhasználó bármikor leiratkozhat és amelyben rendszeres értesítést küld a Portál üzemeltetője az oldal frissítéseivel, újdonságaival, tartalmaival kapcsolatban, valamint exkluzív, a Portál látogatói számára egyébként nem elérhető tartalmakat is közöl, elérhetővé tesz. Felhasználók jogosultak hozzászólni, kommentelni a Portál minden olyan tartalmához, ahol ezt a Portál üzemeltetője lehetővé teszi, ha azonban a hozzászólás nem felel meg a 4. pontban részletezett moderálási alapelveknek, az üzemeltetőnek jogában áll előzetes figyelmeztetés nélkül törölni a hozzászólást.

3. Adatvédelem

A Portál adatkezelési tájékoztatója és szabályzata itt olvasható.

4. Moderálási alapelvek

Nem engedélyezett vulgáris, obszcén, kisebbségek ellen irányuló, faji, nemi, nemzeti, politikai identitást sértő és a jóízlés közmegegyezésen alapuló szabályait felrúgó szavak, kifejezések használata, képi és hangi anyagok közzététele. Nem megengedett ugyanazon hozzászólás többszöri bemásolása akár egy adott cikk alá, akár több cikk alá módosítás nélkül. Nem engedélyezettek a tartalom nélküli, üres vagy értelmetlen hozzászólások. Nem tehetőek közzé nyíltan szexuális, illegális cselekményre buzdító, a Portál jó hírnevét vagy üzleti érdekeit sértő, vagy harmadik személy adatait, szellemi alkotásához kapcsolódó jogát sértő vagy üzleti érdekeit sértő tartalmú képi, szöveges vagy audiovizuális tartalmak. Nem tehetőek közzé nyíltan vagy burkoltan más internetes portálok, személyek, szolgáltatások, üzletek vagy szervezetek reklámozását szolgáló tartalmak.

5. A Portál tulajdonosának felelősségének korlátozása

A Portálon megjelenő információk kizárólag tájékoztatás céljából, jóhiszeműséget feltételezve kerülnek publikálásra, céljuk a tájékoztatás, pontosságukért és tartalmukért a portál tulajdonosa felelősséget nem vállal. A feltüntetett információk használatából eredő esetleges károkért, veszteségekért, tévedésekért a Portál tulajdonosa felelősséget nem vállal. A felhasználók által közzétett tartalmak és kommentek minőségéért és tartalmáért a Portál tulajdonosa felelősséget nem vállal. A Portál üzemeltetője a Portál és annak szolgáltatásai elérésének folyamatosságáért és teljes zavartalanságáért nem felelős, csakúgy mint a rajta kívül álló okokból keletkezett hibákért és azok következményeiért. Ugyanakkor a Portál tulajdonosa köteles minden lehetséges intézkedést megtenni annak érdekében, hogy a keletkező hibák elhárításra kerüljenek és a Portál elérése zavartalanul működjön.

6. Jogszabályi háttér

Jelen Felhasználási feltételek alkalmazására és értelmezésére a magyar jog, így különösen a Ptk., a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezései az irányadók.

 

2018. 05. 25.