Idilli nyugalom stílusosan: Villa Szent Jakab

Ha a tökéletes nyugalmat és a bensőséges elvonulás lehetőségét keressük egy igazán idilli tájban, a mesebelien szép Balaton-felvidéki kis falu, Vászoly éppen a szívünk közepébe talál. Innen már nem is érdemes továbbállni a tökéletes pihenéshez. Elengedhetetlen viszont egy komfortos és stílusos vendégház! Ez a Villa Szent Jakab.

 

Vászoly, ékkő a Balaton-felvidéken

A vendégház nevét a szomszédos Szent Jakab forrás után kapta, tökéletesen belesimulva a szűkebb és tágabb környezetbe, a természet és a vidéki élet által meghatározott, helyi sajátosságokba. Maga a falu a Balaton-felvidék egyik valóságos ékköve, a Balatonfüred vonzáskörzetében található, eldugott kis Dörgicsei-medence szélén elhelyezkedő település alig tíz percnyi autóútra található a parti nyüzsgéstől, mégis mintha egy egészen másik világba csöppenénk: a tündérmesébe illő falu telis-tele a tájra jellemző régi, gyakran műemlékvédelem alatt álló parasztházakkal és a hagyományőrzés határozott szándékával épített újakkal.

Idilli nyugalom, stílusos vendégház // Kép: Villa Szent Jakab

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén található, történetével egészen az római korig visszanyúló Vászolyon a természet legbensőségesebb közelségében lehetünk – ha sétára indulunk, kis patak szegélyezi az utunkat, a temető mellett Árpád-kori templomromra bukkanhatunk, kis tavacskájánál pedig víziszínpadot alakítottak ki. Utóbbi aktív használatban is van, a kis falu ugyanis a legkevésbé sem unalmas: a Vászolyi Nyár programsorozat keretében a napsütéses hónapokban rendszeresen feltöltődik kultúrával.

Idilli nyugalom, stílusos vendégház // Kép: Villa Szent Jakab

Ebben az elvonulásra tökéletes, bukolikus tájban álmodta meg Komáromi Judit festő-enterior stylist-restaurátor a Villa Szent Jakab vendégházat a helyi sajátosságok iránti mély tisztelettel és szakmáiból adódó, magabiztos stílusérzékkel. Az épület ugyan újonnan épült, a gondos tervezésnek és a minden részletre kiterjedő figyelemnek köszönhetően mégis tökéletesen illeszkedik a vászolyi tájba. Gyönyörű, gondozott kertjének hála nyaranta a kertben is reggelizhetünk, hat szobája közül pedig az igényeknek megfelelően válogathatunk kisebbet vagy nagyobbat, kertkapcsolatosat vagy tetőtérit, sőt egy négy fő elhelyezésére alkalmas, nagyobb légterű szobával várják a családosokat is.

Idilli nyugalom, stílusos vendégház // Kép: Villa Szent Jakab

A legapróbb részletekig összehangolt enteriőrök mind Judit határozott és kiérlelt stílusáról árulkodnak. Külön szerethető, hogy miközben minden szoba egy kicsit más, mégis kerek egységbe, minden ízében egy sajátos, “villa szent jakabos” hangulatba olvadnak össze.

Judit a kialakításnál nem csak arra ügyelt, hogy minőségi darabokkal bútorozza be a vendégházat, hanem arra is, hogy a legszerethetőbb nemzetközi lakberendezési irányzatokat adaptálja a Balaton-felvidékre. A hófehér, a bézs és az élénkpiros színharmóniája adja meg a Villa Szent Jakab alaptónusát, barátságos, ugyanakkor dinamikus hangulatát.

Imádnivalóan ötletes és dizájnos a régi fagerendákból összeállított, rusztikus és masszív ágykeret, no meg a színben tökéletesen passzoló, manapság kifejezetten trendi pajtaajtó, vagy a régi utazóbőröndből készített, ötletes lerakóasztal. Az igazán nagy attrakció viszont nem lehet más, mint Judit szenvedélye és kreatív, alkotói mivoltának kiteljesedése: a kép-komód párosok.

“Szeretem a színeket, rajtuk keresztül tudom igazán kifejezni magam. Ha elképzeljük a festményt és a komódot külön-külön, egymás nélkül, azonnal ráébredünk, hogy a teljesség érzéséhez hiányzik a másik. A kettő szimbiózisban van…”

– magyarázza Judit. A vibráló színű, saját festmény és a vele egységben tervezett, egyedi komód adják az enteriőrök fókuszpontjait, s teszik igazán különlegessé, meg nem ismételhetővé a Villa Szent Jakab szobáinak hangulatát is.

Idilli nyugalom, stílusos vendégház // Kép: Villa Szent Jakab

A vendégházban reggelit is készítenek nekünk, s azon, hogy ez felér egy környéki gasztronómiai kiruccanással, már meg sem lepődünk annak fényében, hogy micsoda aprólékos, gondos tervezés és munka nyomait fedezzük fel magában az épületben. Helyi termelők sajtjaiból, felvágottaiból, friss pékáruból, tojásból és sok zöldségből áll össze a kiadós reggeli, amit rendszeresen megkoronáznak valamilyen gazdag ízű, hamisítatlan házisütivel. Mindezek a jó tulajdonások azonban üresen konganának anélkül az őszinte, közvetlen vendégszeretet nélkül, amely összefogja és teljesen ellenállhatatlanná teszi a Villa Szent Jakab atmoszféráját. Aki erre jár, nem csupán Vászolyba szeret bele, de a Villába is bizonyosan visszavágyik majd!

Ezt ne hagyd ki: egyértelműen a jókedvű, barátságos társaságban elköltött, közös reggelit!


 

Villa Szent Jakab

8245 Vászoly, Kossuth u. 21.

www.villaszentjakab.hu

Facebook

Nyitva tartás: egész évben nyitva

 

 


 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.