Gyerekkel a Balatonnál 1: Játszótér és street gym Akaliban

A gyakorlott szülők jól tudják: hiába a Balaton óriási vonzereje, a pancsolás önfeledt mámora, a kicsi gyerekeknek időnként alternatívákat kell ajánlani. Sorozatunkban olyan programokat és helyszíneket veszünk sorra, amelyek a kisgyerekes balatoni családi nyaralások mentőövei lehetnek.

 

Balatonakaliban, a Felvidéken, a parttól nem messze, egészen pontosan a vasútállomás és a 71-es út között találunk egy nagyon szépen rendbe hozott, jól karban tartott teret. A parkban található padokon kényelmesen piknikezhetünk is, ha elhúzódik a játékidő, de ha kisgyerekekkel érkezünk, evésről egészen biztosan szó sem lehet, amíg ki nem tombolják magukat a játszótéren.

Balatonakali játszótér és street gym // Fotó: Kalandjáró

Játszó kicsiknek és nagyoknak

A játszó jól felszerelt, s bár nem körbekerített, kellően távol esik az utaktól. A talaj részint kaviccsal felszórt, részint füvesített, rekortánról itt szó sem lehet. A különböző játékok között viszont nagyjából hároméves kortól minden korosztály talál magának való kihívást. A duplaszéles és hagyományos csúszdák, a fészekhinta és a keretmászóka felállítása mellett a nagyobb kamaszokra és a felnőttekre is gondoltak a tervezők: hét különböző gépből álló street gymet, azaz kültéri fitneszparkot is találunk közvetlenül a játszó mellett. Itt hagyományos kardió- (lépcsőzőgép, evezőgép) és erőgépeket is találunk (lábtoló, karerősítő bicepsz-tricepsz gép).

Balatonakali játszótér és street gym // Fotó: Kalandjáró

Ha a Balaton-felvidéknek ezen a részén járunk és nem tudjuk, hogy engedhetjük egy kicsit szabadon mozogni a gyerekeket a parttól távol, Balatonakali egy kézenfekvő választás lehet.

Ezt ne hagyd ki: piknik a padokon


 

Balatonakali játszótér és street gym

8243 Balatonakali, Petőfi Sándor u. és Révész út sarkán

egész évben nyitva


 

Kapcsolódó cikkek:
Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.