Egy álom otthonra talál a Dunakanyarban – Meredély Kunyhószállás

Éveken át álmodoztunk arról, hogy milyen lenne a mi saját kis vendégházunk, az a fészek, amelyet a családi otthonok praktikus elveitől szabadon, pusztán a létezés öröméért, a pihenés teljességéért és a környezet feledhetetlenségéért alakítanánk ki. 2018-ban nagy levegőt vettünk és belevágtunk: ez lett a Meredély Kunyhószállás.

 

Online-ból valóság

Olyan sok helyen jártunk már Magyarországon, annyiféle szálláshelyen megfordultunk, s mindannyiszor azt éreztük:

valahol mélyen bennünk is megfogalmazódik a vágy egy saját, kifejezetten bennünket tükröző, a mi ízlésünk szerint való vendégház iránt.

Ez lett a Meredély, mely a nevét a kertünk végében található vízmosásról kapta. Igyekeztünk mindent a legapróbb részletekig stílusosan, letisztult ízléssel, a környezethez illeszkedő rusztikus hangulatban és nem utolsó sorban kiemelkedő minőségű tárgyakkal berendezni. Számos régi bútorba leheltünk új életet (ezeket gondosan dokumentáltuk is), mert mélyen hiszünk a régi dolgok értékeiben, a múltszázad asztalosmunkáinak megőrzésében, a sok fáradság árán készült, kézi textíliákban és abban az utánozhatatlan és lenyűgöző hangulatban, amelyet ezek a régről ránk maradt tárgyak árasztanak magukból.

Kép: Interior Imagery

Kilépni a megszokottból

Szerettünk volna létrehozni egy olyan kis zugot, a szívnek kedves búvóhelyet, mint amilyeneket a mesékben látni. Ahol azt érezzük, ha belépünk, hogy ez egy bár aprócska, mégis teljesen más világ, mint amit az elfoglalt hétköznapok ismétlődő sűrűjében megszoktunk.

Amikor beleszerettünk a Dunakanyar páratlan panorámájába, azonnal tudtuk: ez lesz az elvonulás tökéletes helyszíne.

A kicsiny faház, amelyre Leányfalun rábukkantunk, nem választ le a természetről, együtt él az erdővel, amelyben áll, éppen egy vízmosás kialakította meredély szélén.

Mi magunk is rajongunk a kis, barátságos hangulatú, s emiatt nagyon szerethető szálláshelyekért, amelyek gondosan ügyelnek arra, hogy valami mást, bizonyos értelemben többet nyújtsanak vendégeiknek számos szállodaóriás steril és némileg személytelen tereinek hangulatánál. A tökéletes harmónia és a megkapó atmoszféra megteremtése érdekében nagyon fontos a természeti és épített környezet harmonikus egysége, amelyet mindenki a saját ízlésére formál, kialakítva egy-egy hely utánozhatatlanul egyedi stílusát és hangulatát.

Kép: Interior Imagery

A kis, bensőséges hangulatú szálláshelyek között válogatva ki-ki a maga ízlése szerinti álomotthonban tölthet néhány napot.

E kisebb, emberi lépték adta keretek között sokan kezdik újra felfedezni a magyar vidék tájait, ezerféle, de mindig különösen szép arcát. Ezek a típusú szállások tökéletesek lehetnek a mindennapjainkból való kiszakadásra, a nagyvilágtól való elrejtőzésre, ha kimondottan igényünk van arra, hogy magunk legyünk a szeretteinkkel és belelassuljunk a tájba, a táj ihletéséből létrejött slow design ritmusába.

Kép: Interior Imagery

Lassan, együtt a természettel – a tökéletes pihenés felé

Ezt az elvet szem előtt tartva építettük át és rendeztük be kis faházunkat, igyekezvén mindenből a rendelkezésre álló legmagasabb minőséget választani. A titok pedig, ahogy mindig, most is a részletekben rejlik: ha a ház áll is, az mindössze csupasz falakat jelent. Élettel, stílussal, hangulattal megtölteni a teret az egészen kicsi, akár jelentéktelennek tűnő apróságok képesek. Mi jól tudtuk ezt a kezdetektől fogva, s lakberendezési elképzeléseinkben a mindenekfelett álló kényelem mellett mindig a rusztikus stílusú, sok esetben régi, történettel bíró tárgyak utánozhatatlan hangulata játszotta a legnagyobb szerepet.

Kép: Meredély Kunyhószállás

Így válogattuk össze a legtöbb berendezési tárgyunkat is: miközben a kényelmes ágyunk vadiúj, duplamatracunk prémium minőséget képvisel és antiallergén, ágyneműinket pedig a neves Billerbeck gyártótól válogattuk össze, a hálótér hangulatát mégis  a csipkével és jacquard mintával gazdagon díszített ágytakarók, díszpárnák adják. A kis konyhánkat magunk készítettük, tálalónk pedig egy régi paraszti tálalószekrény felső darabja, melyet ugyancsak mi újítottunk fel. Eredeti Thonet-székekkel és egy imádnivaló, kis zsúrkocsival loptunk még a nappali és étkező funkcióval ellátott sarkokba némi ódon hangulatot, étkészletünkben pedig míves Hollóházi darabok is találhatók, melyeket antik damasztszalvétákra helyezhetünk. Hiszünk benne, hogy mindezeknek a tárgyaknak valódi varázsa, utánozhatatlan aurája van, amely minden vendégünket elbűvül az első pillanatban!

 

Ezt ne hagyd ki: fürdőzés egy pohár borral a dézsakádban, sziesztázás a kerti fátyolsátorban

szállás
terasz
aktív
panoráma
természet

 

 

 

 


 

Meredély Kunyhószállás

2016 Leányfalu, Felső erdő u. 31.

http://www.meredely.hu

Facebook

Nyitva tartás: egész évben

 


 

 


 

Kapcsolódó cikkek:

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.