Adatvédelmi tájékoztató

Itt olvasható a Kalandjáró portál (http://kalandjaro.hu) adatvédelmi tájékoztatója és szabályzata, melyet a látogató az oldal böngészésével és a hírlevélre való feliratkozással automatikusan elfogad. Kérünk, olvasd el a tájékoztató tartalmát! A weboldal üzemeltetője mint adatkezelő fenntartja a jogot arra, hogy indokolt esetben a hatályos jogszabályokkal összhangban megváltoztassa az adatkezelési tájékoztató tartalmát, melynek aktuális változata mindig ezen az oldalon érhető el nyilvánosan és ingyenesen.

  1. Az adatkezelő

A Kalandjáró portál (http://kalandjaro.hu), továbbiakban: Portál tulajdonosa és üzemetletője az adatkezelő. Az interneten keresztül történő regisztráció során a felhasználók által megadott adatok helyességéért és valódiságáért az adatkezelő felelősségre nem vonható.

név: Schubert Andrásné Dombai Dóra ev.

székhely: 1214 Budapest, Rakéta u. 35.

adószám: 68068576-1-43

nyilvántartási szám: 51174648

levelezési cím: info@kalandjaro.hu

 

2. A személyes adat

A hatályos jogszabályok értelmében személyes adatnak minősül minden olyan adat, amely egy természetes személlyel kapcsolatba hozható, úgy mint név, cím, email cím, lakhely, életkor, egyéb magánéletre vonatkozó adat. A személyes adat védelme mindenki számára biztosított, alkotmányos jog, ennek értelmében bármilyen személyes adat kizárólag az érintett tudatos és önkéntes beleegyezésével gyűjthető.

3. Az adatkezelés célja

A hírlevélre való feliratkozás célja a Portálon megjelenő új cikkek, képi, szöveges és multimediális tartalmakról, újdonságokról való tájékoztatás, esetenként a Portálon nyilvánosan nem megjelenő, kizárólag a hírlevélre feliratkozók számára elérhető, ún. exkluzív cikkekről, képi, szöveges és multimediális tartalmakról való tájékoztatás. A hírlevélre való feliratkozás és adatkezelés a MailChimp rendszerén keresztül működik. A MailChimp hírlevélküldő rendszer adatkezelési szabályzata itt érhető el.

4. Az adatkezelés jogalapja

Hírlevelet minden esetben azért küldünk, mert a felhasználó tudatosan és saját akaratából adatait megadva kérte ezt a szolgáltatást (ez a hírlevél regisztráció). Minden kiküldött hírlevélben megtalálható az adatok módosításához, valamint a hírlevélről való leiratkozáshoz vezető link. Az adatkezelés jogalapja tehát a felhasználó hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bek. a) pont – Cookie-k esetében, marketing megkeresésekkel, hírlevelekkel kapcsolatban kezelt adatok).

5. A weboldal böngészése

A Portál használata a felhasználók számára ingyenes, regisztrációhoz nem kötött.  A Portál látogatóiról időszakosan statisztikai adatokat gyűjtünk (látogató IP-címe, megtekintett oldalak száma, stb.), ezek az adatok kizárólag a Portál saját piackutatását szolgálja és harmadik félnek nem adjuk ki. A statisztika készítéséhez a Portál a Google Analytics szolgáltatást használja, melynek során az adatkezelő a Google Analytics, aki statisztikai adatokat nyújt a weboldal tulajdonosának-üzemeltetőjének. Ezekből az adatokból a látogatók személyére semmilyen módon nem lehet következtetni. További információk megtekinthetők a Google Analytics adatvédelmi tájékoztatójában.

6. A kezelt adatok köre

A hírlevélre való feliratkozáshoz a felhasználónak kizárólag a nevét (becenevét) és egy darab, valós, aktív használatban lévő email címét szükséges megadnia.

7. Az adatkezelés időtartama

Minden kiküldött hírlevélben található link a hírlevélről történő leiratkozáshoz (ehhez a levél alján az “unsubscribe from this list” feliratú linkre kell kattintani). Ezért az adatkezelés időtartama a visszavonásig, illetve az email cím megszűnéséig tart.

8. Az adatkezelés biztonságáról szóló tájékoztatás

Személyes adatokat mindig a legnagyobb körültekintéssel és biztonsági óvintézkedések mellett kezelünk. Személyes adatot harmadik félnek nem adunk ki. A megfelelő tájékoztatás érdekében mindent megteszünk.

9. A felhasználók jogai

Az a felhasználó, aki nem járul hozzá, hogy adatait hírlevélküldés, direkt marketing és piackutatás céljából a Portál megőrizze és felhasználja, az adatbázisból való törlését az info @ kalandjaro.hu címen kérheti. Ugyanezen címen lehetősége van személyes adatainak kezeléséről tájékoztatást, valamint azokkal kapcsolatban helyesbítést kérni. Ez a mód hosszabb átfutási időt vesz igénybe, akár 14 munkanap is lehet, ezért az hírlevélrendszerből való azonnali adattörlés érdekében érdemes használni a leirakozás gombot, amely minden kiküldött hírlevél alján megtalálható (“unsubscribe from this list” felirat).

A GDPR 17. szakaszában meghatározott esetekben felhasználó kérheti az adatkezelés korlátozását vagy zárolását, illetve a GDPR 18. szakaszában meghatározott esetekben és az ott meghatározott keretek között a felhasználó kérheti ugyanezen adatok kezelésének korlátozását. Mindezeket a felhasználónak az Adatkezelőnél írásban kell kezdeményeznie. Indokolt esetben a felhasználó panaszt tehet a Nemzeti Adatvédelmi és Információbiztonság Hatóságnál.

 

2018. 05. 25.